Türi Spordiklubide Liidu tegevdirektor Rein Liivikule teeb head meelt rahvasportalaste arvu kasv, teda kurvastab kimbutav rahanappus.

Olete Türi piirkonna spordielu spordiklubide liidu tegevdirektorina suunanud üle kahe aasta. Kuidas hindate mööduvat aastat?
Lähtudes avalikkuse ootuste ideaalvariandist - tugev kolm.

Miks nii?
Sport, eriti just rahvasport, on populaarne. Enam tullakse võistlema, just rahvaspordi erinevatele ettevõtmistele. Puudu hakkab jääma spordibaasidest. Türile on vaja suuremat võimlat, sest kõik ringid ei taha enam praegustesse ära mahtuda.

Kas linnavõimla on siis nii hõivatud?
Ei, hommikusi aegu on kavas hakata enam ära kasutama spordikallakuga klasside loomisel majandusgümnaasiumi juures. Need tunnid hakkavad toimuma just linnavõimlas.

Milliste ürituste areng teid enam rõõmustab?
Kindlasti väärib märkimist rohkearvuline osavõtt rattakrossist. Järgmisel aastal tuleb rattakrossi raames ühe üle-eestilise sarja etapina rattafirma Author Cup võistlus. Selle võistluse saamine on tunnustus meie radadele ja korraldusele.

Mida järgmisel aastal veel huvitavat korraldada plaanite?
Vähemaks üritusi kindlasti ei jää, kõik mis kirjas kalenderplaanis tänavu, toimub ka järgmisel aastal. Ennem tuleb ettevõtmisi lisaks. Kevade alguse puhul on kavas korraldada noortele maastikumängu laadne üritus. Samuti on kavas korraldada kevadpealinna lõpuüritusena juunis üle-eestiline rammumehe võistlus.

Kes annab üritusi korraldada?
Peamine rahastaja on linn. Et võistlust kvaliteetselt korraldada, tuleb leida ka sponsoreid.

Kes Türi piirkonna spordivõistlusi siiani on toetanud?
Sel aastal peamiselt ettevõtted väljastpoolt linna ja seda just isiklike kontaktide kaudu. Türi firmad on võibolla olnud ka vähem kaasatud. Kuid kindlasti leidub ka Türil ettevõtteid, kes on nõus ja huvitatud sporditegevust toetama. Tänavu toetasid sporti restoran Külla Jürile, Türi Õmblus, Õlitäht, Mariel EM; eraisikutest Peep Raudsepp, Enno Lustus ja Ivo Mölder.

Alustades tööd spordiklubide liidu tegevjuhina, oli teil oma nägemus. Kas kõik on õnnestunud ellu viia?
Uude kohta tööle minnes tundub kõik roosilisem. Muidugi ma suudaksin teha üritusi veel rohkem, abistajate võrk on tugev ja seda eesotsas oma perega. Kuid kvantiteedist tähtsam on kvaliteet. Lihtsalt linnukese pärast ma midagi teha küll ei taha. Nii ongi mõned plaanid jäänud mõteteks, millest on muidugi kahju. Raha taga pugeda ei pea ma õigeks. Kaks aastat oleme korraldanud üle-eestilist seiklusvõistlust Türi Cup, mille eelarve on pool Paide-Türi rahvajooksu eelarvest. Aga me saame hakkama ja tänu sponsoritele.

Kuidas tähistab spordiklubide liit jõuluaega?
Võimlas tähistame jõuluaega du??iruumide remondiga, mis pidasid pärast garantiiaja lõppemist tervelt ühe aasta. Remondiks kulub ligi 30 000 krooni juba järgmise aasta arvelt. Selle pealt lihtsalt ei saa kokku hoida. 23. detsembril oli kultuurimajas noorsportlaste aastat kokkuvõttev pidu. Äramärkimist leidsid treeningrühmade tublimad ja tänavu valisid Türi piirkonna treenerid esimest korda linna parima noorsportlase, kelleks sai Raido Jalas.

Kas täiskasvanud sporditegijad ka meeles peate?
Piirkonna täiskasvanud sportlikele linnakodanikele korraldame kokkusaamise 10. jaanuaril, sinna on oodatud kõik, rõhutan kõik, sportlikud linnakodanikud, kes on osalenud kasvõi ühe rahvaspordiürituse etapis.

TEAVE

Parimad noorsportlased 2003: Türi parim noorsportlane - Raido Jalas; ujumise treeningrühma parimad - Tene Tropp, Mihkel Jago; sel aastal kõige enam arenenud noorsportlane - Eggert Viigand; kergejõustik - Grit ?adeiko, Silver Kundel; Lennar Sild; võrkpall - Virko Vantsi; Andres Toobal; orienteerumine - Kristjan Trossmann, Raiko Kaasiku; motokross Mirko Falten; maadlus - Raido Jalas.

Silvi Lukjanov, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top