Nädalavahetusel Tallinnas Lasnamäe hallis peetud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel olid Järvamaa esindatud küll väheste võistlejatega, kuid ära toodi terve komplekt medaleid.

Jaanus Suvi jaoks oli see võistlus kolmikhüppes talviseks avastardiks, sest jala trauma ei võimaldanud varem võistelda. Võistlus kulges nagu ulmejutus. Ütlesin küll enne võistlust Jaanusele, et säästa jalga ja tee üks 15.55ne hüpe ja siis vaata, mis teised teevad. 15.55 on sentimeeter parem tema isiklikust ja maakonna rekordist. Ja täpselt nii läkski.

Esimese katse astus Suvi üle, teisel katsel hüpatud 15.55 oli ka ainuke, mis protokolli kirja pandi, kuid tõi kindlalt Eesti meistri tiitli. Varem on ta neilt võistlustelt saanud kaks pronksmedalit. Kuna üleastutud katsed oli pikad, jääb loota, et järgmisel nädalavahetusel Kaunases peetaval Eesti-Läti-Leedu matðkohtumisel tuleb rekordile lisa. Jaanus Suvi hea vorm realiseerus osaliselt ka kõrgushüppes, kus ta ületas suure varuga 2.05. Uskusin, et ka siit tuleb medal, milleks oli vaja ületada 2.10, kuid vähese hüppetreeningu tõttu sel kõrgusel hüppestiil lagunes ja kirja sai viies koht.

Meeldiva üllatuse valmistas Tallinnas Audenteses õppiv, kuid Alemit esindav Viktoria Leks, kes esimesel katsel 1.76 ületamisega ületas ka isikliku rekordi viie sentimeetriga. Sama kõrguse võttis esimesel katsel ka Kärt Siilats ning veel kaks võistlejat. 1.79 jäigi laeks, mida keegi ei ületanud. Selle kõrguse vahele jätnud Kärt Siilats järgmist kõrgust ei alistanud ja nii tuli meistri selgitamiseks teha ümberhüppeid. Kuna Viktoria Leks 1.79st üle ei saanud, tuli Eesti meistriks Kärt Siilats, kuigi ka talle ei alistunud see kõrgus kuigi kergelt.

Talvel kaugushüppes kuue meetri lähedale hüpanud Rutti Luksepp võitis oma järjekordse medali - viimasel katsel hüpatud 5.88 tõi pronksmedali. Nii tuligi Järvamaale komplekt medaleid. Alemi võistleja Ann Hiiemaa jäi kolmikhüppes 11.88ga kuuendaks.

Kokkuvõtvalt võibki öelda, et meid oli küll vähe, kuid võisteldi hästi.

Leonhard Soom, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top