Spordiklubi Järvala tüdrukud naasid B klassi kergejõustiku meistrivõistlustelt üldkokkuvõttes teise kohaga.

Järvala treener Leonhard Soom ütles, et vastvalminud kergejõustikuhallis Lasnamäel tegid tüdrukud ajalugu.

"Suure üllatusena järjestus meie tüdrukute võistkond teiseks. Seda pole varem kunagi juhtunud," tunnistas Soom ja tõdes, et maakonna kergejõustikuvõistluste tase eeldas tegelikult head esinemist ka Tallinnas.

"Nii oli oodata Türi majanaudgümnaasiumi neiu Grit Ðadeiko võitu 60m tõkkejooksus ja ta võitiski selle hea ajaga 9,01. Minu teada pole seda distantsi Eestis varem keegi nii kiiresti jooksnud," rääkis Soom.

"Tõkkejooksus viga saanud selg ei võimaldanud Ðadeikol aga täisvõimsusega kaugust hüpata, kuid võiduks piisas ka 5.15st" selgitas Soom.

Ka Paide ühisgümnaasiumis Toivo Evardi käe all treeniv Reelika Pihlak ei tundnud Soomi sõnul kellegi ees aukartust. "Kõigile ootamatuks üllatuseks võitis ta 60m jooksu väga hea ajaga 8,04. Mina teadsin tema tugevust, sest maakonnas kaotas ta 30m jooksus Grit Ðadeikole väga napilt," sõnas Soom.

Lisaks sprindi võidule oli Pihlak kaugushüppes 4.83ga kolmas.

Kuulitõukes sai Liisa Limberg isikliku rekordiga 10.80 viienda ja Karin Kaljur kolmikhüppes 10.15ga kuuenda koha. Mõlemad õpivad Türi majandusgümnaasium.

Järvamaale, kuigi mitte Järvamaa eest võisteldes, tuli veel ka Aravete tüdruk Marili Toots kuulitõuke võit 11.22ga ja teivashüppes teine koht 2.70ga. Soomi sõnul kuulub Marili võiduau Tallinna klubile Leksi 44.

Poistest võistles kolm Türi majandusgümnaasiumi poissi, kes kõik tulid koju medaliga. 60m tõkkejooksu võitis Taavi Ratnik 9,02ga. "Ebaõnnestunud stardist hoolimata õnnestus Mehis Murul finiðeerida siiski kolmanda ajaga 9,08," ütles Soom.

Taniel Tegelmann võitis kolmikhüppes 11.77ga kolmanda koha. Punktikoha täi veel Mehis Muru kaheksanda kohaga 200m jooksus ajaga 25.98. Kokkuvõttes saavutas noormeeste võistkond kuuenda koha.

Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top