Kunagisele heinamaale ehitatud kaasaegne linnastaadion tõi Türi spordirahva kaardile nii võistlus- kui treeningpaigana.

Teisipäeval peeti pikkade kergejõustikutraditsioonidega Türi äsja renoveeritud linnastaadioni avaüritusena Eesti kergejõustikutippude Grand Prix finaal.

Ilusal staadionil on parem sportida

Septembris avati Eestis kolm staadioni. Kommunikatsiooni nõunik Raul Rebase sõnul näitab Rakvere ja Türi staadioni avamine Eesti arengus hoopis teist taset, mis peagi kajastub ka sporditulemustes ja spordi juures olevate inimeste arvus.

"Selge on see, et koledal staadionil harjutavad vaid fanaatikud, kuid ilusale staadionile minekuks tõmbab palju rohkem inimesi spordidressi selga," rääkis ta.

Ka kultuuriminister Urmas Paet ütles, et kui Türi linnastaadioni ehituseks antud raha toob spordi juurde rohkem huvilisi, tõstab see kogu Eesti rahva elukvaliteeti ja tasub tehtud kulutused kuhjaga.

ETV spordireporter Anu Sääritsa sõnul näitab fakt, et linnarahva heinamaale rajati staadion väga ilmekalt Türi inimeste suhtumist sporti.

"Nüüd tuleb edasi mõelda - luua siia vajalik infrastruktuur maailmatasemel tippsportlaste vastuvõtuks. Vaja on korralikke majutus- ja pesemiskohti, rääkimata tribüünidest," sõnas ta.

Oma sportlasteed Türil alustanud ja staadioni avamisel viimast korda korda finiðilindi läbi jooksnud 30kordne Eesti meister Rutti Luksepp lubas peagi ka enda kasvandikud Türile laagrisse tuua.

"Olen alles nädal aega olnud treeneri ametis, kuid usun, et tulen siia oma lastega laagrisse, sest lisaks esimese treeneri Leonhard Soomi headele nõuannetele on Türil lõpuks ometi olemas ka korralikud sportimisvõimalused," rääkis ta.

Esimest korda Türil võistelnud Eesti praegune esisprinter Katrin Käärt ütles pärast 100 meetri jooksu võitu, et Türil on hea ja kiire staadion.

"Tulen siia kindlasti tagasi võistlema ja treenima," sõnas ta.

Esimesena Eestis sai Türi linnastaadion omale lipu, mille kinkis Türi linnavalitsus.

"Kingime staadionile lipu, et sportlikud saavutused ja sportlik elulaad saaks jõudsalt edeneda," sõnas linnapea Kaia Iva.

Endine sportlane sõidab Egiptusesse

Kergejõustiku GP finaalvõistluste auks heisati kolm lippu: Aleksander Tammertil oli au tõmmata vardasse riigilipp, Margus Pirksaarel kergejõustikuliidu ja Jaanus Suvil staadioni lipp. Võistlustel toimuvaga hoidis rahvast kursis tuntud spordikommentaator Erik Lillo. Kuigi ilm oli tuuline ja vihmane, oli pealtvaatajaid sadakond.

Kes ei pidanud paljuks osta piletit, sai võimaluse võita reis Egiptusesse või Soome. Egiptuse reisi loosiõnn naeratas türilasele Kalev Timmermannile, kes on endine kergejõustiklane - kahekordne Eesti meister 110 ja 400 meetri tõkkejooksus ning pikaaegne Eesti rekordiomanik 200 meetri tõkkejooksus.

"Egiptuses pole ma varem käinud, kuid mais sai Austria küll ära nähtud," rääkis mees pärast loosivõitu.

TEAVE

Linnavalitsus pidas meeles tänukirjaga: Margit ja Vello Vaher (projekteerijad), Nordic Sport AS (peaehitaja), kultuuriministeerium, kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Järva maavalitsus, Viva Color AS, Mediato AS, Edelaraudtee AS, Järva TÜ, Õlitäht OÜ, Metre AS, Hotell Veskisilla, Eesti Olümpiakomitee, Leonhard Soom.

KOMMENTAAR Leonhard Soom, kergejõustikutreener

Staadionile on juba praegu kulutatud ligi 10 miljonit krooni, kuid raha on vaja veelgi. Türil saab olema Eesti ilusaim staadion. Ootan kõiki aasta pärast siia tagasi, siis veendute ise.

Silvi Lukjanov, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top