Türi spordiklubide liidu juhatuse ja linnavalitsuse esindajate kohtumisel räägiti koostöölepinguga täpsustamisega seonduvast.

Liidu tegevjuht Rein Liivik sõnas, et uues lepingus peavad saama selgemaks linna ja liidu vahelised suhted - milliseid spordiüritusi linn tellib ja kuidas neid rahastatakse.

Linnapea Kaia Iva sõnul esitas juhatus nägemuse sellest, mida spordiklubide liit linna spordi edendamiseks teha tahaks.

"Juhatuse ettepanekutes oli mõnevõrra suurema rõhu saanud seniste tegevuste rahastamise tõhustamine. Ettepanekud vaatab läbi volikogu kultuuri-, hariduse- ja spordikomisjon ning linnavalitsus," lisas ta.

"Senise lepinguga on spordiürituste korraldamine ja linna kogu spordielu koordineerimine antud spordiklubide liidule, kuid aja arenedes on linnaelanike ootused kasvanud. Inimesed ootavad, et spordiklubide liit tegeleks aktiivsemalt nii täiskasvanute kui ka laste sportlikku tegevuse kaasamisega, et loodaks rohkem sportimisvõimalusi," täpsustas Iva ja lisas, et enne Lõuna-Järvamaa omavalitsuste ühinemist pole piirkonna spordikorralduses mõtet väga suuri ümberkorraldusi ette võtta.

Türi Spordiklubide Liidu juhatusse kuuluvad Aarne Rohtvee, Villi Vantsi, Leonhard Soom, Kalev Aun ja Tarmo Thomson, linnavalitsuse poolt oli läbirääkimiste laua taga Kaia Iva ja haridusjuht Elbe Metsatalu. Uus leping loodetakse sõlmida 1. jaanuariks.

Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top