Eesti talvistel meistrivõistlustel kergejõustikus startis eelmisel nädalavahetusel viis Kergejõustikuklubi Järvala kergejõustiklast, kes tõid ära neli medalit.

Kõige edukam oli Grete Ðadeiko, kes võistles täiskasvanute meistrivõistlustel teist korda. Mullu tuli ta õe Griti järel hõbemedalile 60 meetri jooksus.

Tänavu võistles Grete kahel alal – 60 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes. Juba Grete 60 meetri tõkkejooksu eeljooksu võit ajaga 8,83, mis oli tema isiklik rekord, andis ende, et finaalis võib medal tulla. Finaaljooksus kõrvuti radadel startides koos õe Gritiga tegi Grete parima stardi ja lõpetas ühtlase jooksu jälle isikliku rekordiga 8,68 ning teise kohaga. See on teine kord kui õed startisid kõrvu ja said ka kaks kirkamat medalit. Kaugushüppes olid Gretel jalad eelmise päeva tugevast tõkkejooksust kanged aga üks õnnestunud hüpe 5.77 andis siiski pronksmedali.
 
Kolmikhüppes võitis tõsise harjutamise lõpetanud Jaanus Suvi 14.80ga hõbemedali. Kõrgushüppes tegi Soomes tööl olev Tarmo Saar haige jalaga vaid vajalikud hüpped ja 2. 05 ületamine esimesel katsel andis pronksmedali.
Esmakordselt meeste konkurentsis võistelnud Kristjan Jäärats jooksis 60 meetrit tõkkeid eeljooksus 8,45 ja finaalis 8,51 ning oli viies, mis on igati tubli saavutus.

Järgmine suurem võistlus on juunioride Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused, kus Grete üritab uuendada Eesti 5-võistluse juunioride rekordit, mis on Ksenia Balta käes.

Järvamaalt võistlesid veel Kultuuri- ja spordiklubi Alemi sprinter Edgar Niglas, kes 60 meetri eelvõistlusel jooksis 7,10 ja finaalis võeti valelähte pärast maha ja nooruke individuaalvõistleja Koigi Põhikoolist Käthlin Piirimäe, kes üllatas kuulitõukes viienda kohaga, tõugates 12.29.

Leonnhard Soom, Jarvakergejoustik.ee

Viimased artiklid

Scroll to top