15.-20. augustini peetakse Pekingis juunioride maailmameistrivõistlusi kergejõustikus, kus kõrgushüppes tuleb starti ka tänavu sisehooajal Eesti kõrgushüppe rekordit 1.90 korranud Viktoria Leks. Eelvõistlus kõrgushüppes peetakse 18. augustil ning loodetavasti pääseb Kultuuri- ja Spordiklubi Alemi liige ka 20. augustil toimuvasse finaali.

Sven Andressoo õpilase ettevalmistus ei ole kulgenud 100% plaanipäraselt. ¥Ettevalmistus kulgeb hetkel hästi. Ei saa väga kurta, suure hoobi tervisele pani talvise hooaja lõpus saadud vigastus. Kolm-neli kuud kulusidki tervenemisele. See aga tähendas, et treeningplaani ei saanud järgida nii nagu oli vaja. Peale vigastust kulus aega taastumiseks. Seetõttu alustasin suvise hooajaga suhteliselt hilja ja mitte just kõige hiilgavamate tulemustega, veel juuli keskpaigus olid suured raskused. Tekkis lausa hirm kas normi täidan, sest kõik oli nii paigast ära kui üldse olla sai. Õnneks asjad paistavad õiges suunas minevat nüüdseks,¡ lausus Viktoria Leks.

Leks arvab ise, et võib olla oleks aidanud vigastuste paranemisele ning vältimisele kaasa see, kui ta oleks algusest peale nendega tõsisemalt tegelenud, kuid ta lootis, et need lähevad vaikselt üle. Kuid ei läinud. ¥Iseenesest ei lähe miskit üle. Peab ise ka vaeva nägema,¡ sõnas Paidest pärit neiu.

Seda, mida Pekingis saavutada tahab, Leks ei avaldanud: ¥Pekingist ei tahaks praegu midagi pikemalt öelda. Tuleb nagu tuleb. Mina annan endast kõik ja loodan, et ei pea endas pettuma. Samas mingit kohustust ei tahaks endale peale panna. See tekitab liigseid pingeid, mida ma ei vaja.¡

Viimased artiklid

Scroll to top