Tallinnas Kadrioru staadionil toimuvatel Euroopa karikavõistluste teise liiga A-grupis oli Eesti koondist naiste kõrgushüppes esindamas Kultuuri- ja Spordiklubi Alemi liige Viktoria Leks.

Viktoria Leks ütles Järvamaa kergejõustiku portaalile oma võistluse kohta järgmist: "Mul oli suur au esindada Eestit sel võistlusel. See oli minu jaoks ikkagi esimene võistlus niiöelda rahvusvahelisel tasemel. Olin äärmiselt õnnelik koondisesse pääsemise üle. Tulemusega ei jäänud rahule kui aus olla. Südamesse jäi ikka kripeldama, et oleks ju võinud paremini hüpata aga arvestades seda, et pole juba pea kuu aega korralikult hüpata saanud peale seda kui hüppasin 20. mail 187 Kalevi staadionil, sest vigastasin jalga, polnudki tulemus siis nii väga hull.

Oli kaheldav ka, kas saan nendelgi võistlustel võistelda. Jalg ei tahtnud kuidagi paraneda. Kohaga olen rahul. Tulemus on ainus, mis siiski soovida jätab. Vaja tööd teha veel hoojooksu kallal.

Olud ei olnud just kõige paremad, Tuul oli vahepeal päris tugevasti vastu, näiteks enda arvates võistluse parima katse ajal. Nimelt182 teine katse, mille ajasin küll maha, sest tuul hakkas keset hoojooksu vastu ja hüpe jäigi liiga kaugele. Staadioni kate oli veidike kõva, erinevus oli tunda Kalevi ja Kadrioru staadioni katte vahel.
Sel hooajal on ette seatud ikka päris kõrged sihid. Peaeesmärgiks on kas korrata või teha üle Eesti rekord, kuid rahule jääksin ka kui kordaksin oma senist rekordit.

Nüüd hakkan valmistuma juunioride EMiks, mis toimub 21.-24. juulil Kaunases. Seal soovingi täita oma eesmärgi. Eks näis, kas õnnestub. Teen kõik, et õnnestuks :)."

Paidest pärit 17aastane neiu, kes kuu aega (20.05.2005) tagasi hüppas Tallinnas Harjumaa noorte meistrivõistlustel isiklikuks rekordiks 1.87 (Eesti kõigu aegade kolmas tulemus) sai seekord kolmanda koha tulemusega 1.79, mille ületas kolmandal katsel. Kõrguse 1.79 ületas ka Slovakkiat esindav Diana Laznickova ning seda teisel katsel, mistõttu kuulus talle Leksi ees teine koht.

Ainsana suutis kõrguse 1.82 täna Viktorija Zemaityte ning talle ka esikoht.

Leksi treeneriks Audentese Spordikoolis on Sven Andresoo.

Rohkem järvamaalasi seekord Eesti koondist Euroopa karikavõistlustel ei esindanud.

Martin Parro

Viimased artiklid

Scroll to top