Türil toimus järjestikku kolm võistlust. Staadioni avavõistlustega avasid hooaja heitjad. Võisteldi ühises arvestuses, kus igaüks võistles oma vanuseklassi heitevahenditega. See viis konkurentsi alade vahel tihedamaks.

Ei tea miks, aga seekord oli võistlejaid palju. On muidugi hea märk, et noori mehehakatisi oli võistlemas tervelt 29. See näitab, et noortel on tagasi tulemas huvi võistlemise vastu.

Ilm ei olnud just soe ja see mõjutas tulemusi. Kuulitõuke ja kettaheite tulemused olid mullusega võrdsed kuid paremaid tulemusi saadi odaviskes ja vasaraheites. Türi Majandusgümnaasiumi poiss Karol Kull püstitas 5 kg vasaraga tulemuse 49.12 mis on ühtlasi uus maakonna rekord. Ka Lennar Sild tegi hea tulemuse 46.58.

Teine võistlus peeti sprindis ja tõkkejooksus. Seekord segas võistluseid vihm ja külm tuul. Ometigi tehti siingi maakonna rekordeid. Grit Sadeiko 300 m jooksu aeg 42,6 on omaealiste maakonna rekord.

Tänavu Türi Majandusgümnaasiumi lõpetava Silver Kundeli 300 m jooksu võiduaeg 35,8 Türi Gümnaasiumi abituriendi Ergo Eelmäe 36,0 ja koolivenna Andrei Stepanovi 36,1 tähistas samuti uut maakonna rekordit.
Mäkkejooksu medalivõistlus peeti seekord linnavõimla ees oleval mäel juba kolmandat korda.

Joosti mäkke kaks korda 30 m ja ajad liideti. Ka siin on omamoodi rekordid olemas. Võistlus on huvitav ja tasavägine. Sel võistlusel otsustasid mitmel korral paremuse vaid sajandikud. Raja rekordi tegid kolmanda võidu saanud Grit Sadeiko 13-14-aastaste tüdrukute seas 10,53ga; Katerina Stepanova 15-16-aastaste neidude seas 10,67ga. Mõlemad tüdrukud õpivad Türi Majandusgümnaasiumis.

Teise võidu ja rajarekordi omanikuks 17-18-aastaste neidude seas sai Ann Valang Türi Gümnaasiumist, tulemus 10,87. Ka Nancy Künnapuu on sellest aastast selle võistluse kahekordne võitja.

Poistest said teise võidu Karl Kiisk (Türi Gümnaasium) ja Veikko Valang (Türi Gümnaasium). Viimase tulemus 9,72 13-14-aastaste poiste seas on ka uueks rajarekordiks. Esmakordse võidu saanud Silver Kundel sai rekordajaks 9,18.

Võib öelda, et need võistlused olid vaid proloogiks enne päris võistlusi kuid vajalikud kontrollimaks talvise ettevalmistuse tõhusust. Jään põnevusega hooaega ootama. On uusi tegijaid ja tundub, et see hooaeg tuleb kokkuvõttes hea.

Leonhard Soom

Viimased artiklid

Scroll to top