Kergejõustikuga tegelejate hulk on Järvamaal olnud küll aastaid madalseisus, kuid nagu näitavad viimased noorte meistrivõistlused, on järelkasvu seas mitu tugevat sportlast.

Nii A- ja B-klassi kui ka juunioride ja noorsoo talviseid meistrivõistlusi peeti kahel nädalavahetusel Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis.

Järvamaa kolme klubi sportlaste saagiks jäi viis medalit. Kolm sportlast naasid omaealiste Eesti meistrina.

Kert ja Kätlin Piirimäe treenerist ema Külli Tambre oli rahul, et mõlemad lapsed võitsid kuulitõukes meistritiitli. «Kerdi ootused olid suuremad, seda just tulemuse suhtes,» lausus ta. «Selle aasta talv on meid soosinud, saime novembris ja detsembris väljas trenni teha. Sealsete tulemuste põhjal oleksin oodanud paremat esitust. Kätlinil oli raskusi õige tõukerütmi leidmisega, ta alustas suhteliselt tagasihoidlikult.»

Kert ja Kätlin Piirimäe käivad kodusest Koigi vallast Paidesse gümnaasiumi. See tähendab, et päevad venivad pikaks ja ka õppetükid tuleb ära õppida.

Koigi spordihoone saali kasutuse asemel võtab pere ette juhukäimisi Tartusse. Järvamaa saalide tingimused näiteks kuulitõuketreeninguteks on Tambre hinnangul tagasihoidlikult öeldes kehvad. «Välja on kujunenud nii, et mõlemad neist käivad võistlustel harjutamas, mujal seda võimalust tihti pole,» ütles ta.

Kergejõustikuklubi Järvalale tõi kuldmedali Johanna Ilves ning pronksmedali Olavi Allase ja Gert Valdsalu. Klubi treener Leonhard Soom ütles, et tulemused tulid täpselt sellised, nagu keegi oli harjutanud. «Eks oli ka ebaõnne. Valdsalu jooksis finaalis kolmandale tõkkele sisse ja kaotas sellega esikoha,» selgitas ta. «Ta oli korralikult harjutanud ja võistlusteks valmis, ka 60 meetris jooksis rekordi. Ta oleks pidanud võitma.»

Võistlussarjas «Tähelepanu, start!» ilma teinud õdede Johanna ja Lishanna Ilvese treeningtee jätkub Koerus Toomas Aani käe all, klubi treener Soom aitab nõu ja jõuga.

Soom tunnistas, et meie vähesed lapsed on omaealiste seas üldiselt tugevad. Ka Piirimäede tulemustes näidatud edasiminekut pidas Soom suviste võistluste suhtes heaks endeks. «Muidu on Järvamaa kergejõustikus mõõnaperiood,» lausus ta. «Maakonna keskuse Paide osa on endiselt täiesti puudu, kuigi just seal peaks loogika järgi tegijate hulk kõige suurem olema.»

Kergejõustiklaste võistluskalender on parajalt tihe. 22. veebruaril on Tartus täiskasvanute Eesti meistrivõistlused, aga juba sel nädalavahetusel Tallinnas Eesti karikavõistlused.

7. veebruaril Tallinnas peetavatel talvistel mitmevõistluse meistrivõistlustel maakonda keegi ilmselt ei esinda. «Mõlemad Järvala võimalikud kandidaadid Grete Šadeiko ja Robert Saluri on USAs,» põhjendas Soom.

 

Eesti kergejõustiku meistrivõistlused

Paremate tulemused

A-klass

Poisid

Kuulitõuge: I Kert Piirimäe Koigi KJK 17.19.

300 m jooks: 8. Clen-Erik Mõttus KSK Alem 39,10.

B-klass

Tüdrukud

60 m jooks: I Johanna Ilves KJK Järvala 8,04, 7. Lishanna Ilves KJK Järvala 8,41.

Kaugushüpe: 9. Johanna Ilves KJK Järvala 4.80.

J-klass

Mehed

60 m jooks: 6. Gert Valdsalu KJK Järvala 7,29.

60 m tõkkejooks: III Gert Valdsalu KJK Järvala 8,42.

Naised

Kuulitõuge: I Kätlin Piirimäe Koigi KJK 16.02.

Noorsugu

800 m jooks: III Olavi Allase KJK Järvala 1.58,40.

3000 m jooks: 5. Olavi Allase KJK Järvala 9.18,53.

Allikas: www.ekjl.ee

Järva Teataja

Foto: Järva Teataja / Erakogu

Viimased artiklid

Scroll to top