Esmaspäeva hilisõhtul jõudis Eestisse tagasi 19. märtsist Portugalis Algarve piirkonnas Abufeira linna lähistel Falesias soojamaalaagris olnud kergejõustikuklubi Järvala esindus. Ligi kaks nädalat viibisid seal treener Leonhard Soom ja viis sportlast - Olavi Allase, Jaanus Suvi, Joosep Lohur ja Grete Šadeiko.

Soom selgitas, et nad ei käinud mitte kalli raha eest puhkusel, vaid püüdsid võimalikult palju ise ära tehes, alates üüriautoga ringi liikumisest ja poeskäimisest söögitegemiseni võtta Lõuna-Euroopa kliimast maksimumi. «Arvestades peaeesmärki, suviseid võistlusi, olid meie päevad hästi aktiivsed: hommik algas kell kaheksa rannas harjutamisega, lõuna ajal treenisime sealsel looduslikul krossijooksurajal ning õhtul olime taas rannas,» täpsustas ta. «Teisalt murdsime laagriga tavarutiini ning tõime kodustele treeningutele vaheldust. Kogemus ütleb, et täislaetud patareidega sportlastel on lõunast tulles alati hea hoog sees.»

Lisaks kohalikule kliimale kiitis Soom ka head ajavalikut, sest nendega samal ajal viibis laagris ka teisi Eestist pärit treeningrühmi. Näiteks Grete Šadeiko õde Grit oli Anne Mägi treeningrühmaga neist pelgalt 80 kilomeetri kaugusel. Lähedaloleval staadionil harjutas samal ajal Venemaa kõrgushüppekoondis.

Soom märkis, et arvukate treeningutega suvehooajaks põhja ladumist jätkavad sportlased ka Eestis ja eriettevalmistuseni jõudmiseks läheb veel aega.

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top