Kolm Järvamaa spordipreemiat on Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirektori Krista Nurme selgitust mööda mõeldud sporditegelastele, kelle tegemised on jäänud teistele silma. «Need on aasta spordiedendaja, kehalise kasvatuse õpetaja ja spordi elutöö preemia,» täpsustas ta.

Nende preemiate laureaadid selgusid ühiskomisjoni otsusel taotluste põhjal.

Spordiedendaja preemiale esitati seitse kandidaati: spordiklubi Imavere juhatuse esimees Jaanus Nilp, Kareda valla sporditöö korraldaja Kalev Teder, Türi Ujula juhatuse esimees Aarne Rohtvee, Väätsa tervisekompleksi juhataja Tiit Kavak, Ambla spordiklubi juht Reimo Kaasiku, Paide karateklubi Täht juht Tarmo Alt ja Albu vallas töötav klassikalise tõstmise treener Ahti Uppin.

Spordiedendaja preemia laureaadiks tunnistati Tiit Ka­vak. Nurm märkis, et Kavaku iseloomustuses oli kirjas, et peale tervisekompleksi juhtimise on ta spordiklubi Väätsa esimees ja Väätsa/Türi võrkpalli meeskonna treener–mänedþer.

Kavak on ligi paarkümmend aastat vedanud Väätsa valla spordielu, juhendanud nii noori kui täiskasvanuid ning tõestanud oma tegevusega, et spordi ja tervisliku eluviisi edendus on tema südameasi.

Aasta kehalise kasvatuse õpetaja preemiale, mida tänavu anti välja esimest korda, esitati Nurme ütlust mööda kuus tragi ja tubli inimest: Andrus Noormägi Imavere põhikoolist, Liidia Mäeveer Koigi põhikoolist, Sirje Kaitsa Türi majandusgümnaasiumist, Eda Hunt Kabala põhikoolist, Lia Jamnes Aravete keskkoolist ning Andres Siilak Paide ühi­s­gümnaasi­umist ja Paide Sookure lasteaiast.

Aasta kehalise kasvatuse õpetaja tiitli pälvis Liidia Mäeveer. Nurm ütles, et Mäeveeri kiideti kui innukat õpetajat, kel jätkub energiat veel juhtida Järvamaa noorte spordiliitu ja Koigi spordiklubi, korraldada maakonna ja üle–eestilisi koolispordiüritusi, maakonna kehalise kasvatuse õpetajate täiendkoolitust ning õhutada positiivse ellusuhtumisega kõigis spordivaimustust.

Kõige väärikama preemia, spordi elutöö preemia kandidaate oli kaks: Eesti korvpallivõistkonda kuulunud ning aastaid Paide spordikoolis ja Türil korvpalli­treenerina töötanud, seni võrkpallis Türi linna ja valla au kaitsev Vaike Lüüt­sepp ja aastakümneid Paides autotranspordibaasi spordielu korral­da­nud, linna­lähedaste suusaradade eest hoolt kandnud, Paide – Türi rahvajooksu korraldajate hulka kuulunud ja viimastel aastatel maakonna võrkpalliveteranide tegevust korraldanud Enn Sõmer.

Nurm tunnistas, et kuigi valikut oli raske teha, otsustas komisjon nimetada elutöö preemia laureaadiks Enn Sõmeri.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top