Reedel Särevere spordihoones olnud kultuuri– ja spordiklubi Alem paigalthüpete mitmevõistlusel said kergejõustiklased omal nahal tunda, kui raske on teha hüppealasid hoojooksuta. Võrdluses alade tavatulemustega võis igaüks arvutada, palju jooks kellelegi juurde annab.

Kavas olid paigalt kõrgus–, kaugus– ja kolmikhüpe. Kergejõustikutreener Veiko Valang ütles, et paigalthüpete võistlust korraldab klubi juba 1987. aastast ja peab selle kohta ka kõigi aegade edetabelit.

Selgituseks märkis Valang, et hea tulemus on, kui võistleja saab kolme alaga tuhat punkti täis. «Seekord ületas tuhande punkti piiri viis võistlejat, seega hindan võistlused küllaltki heaks,» lausus ta.

Üks keerulisemaid hüppealasid on kõrgushüpe. Valang täpsustas, et paigalt kõrgushüppe maailmarekord on 1.90 meetrit, mis on hüpatud rullstiilis. «Järvamaa noored hüppavad vaid floppi, millega nii head kõrgust välja ei venita,» lisas ta.

Alemi paigalthüpete võistluse kõigi aegade rekord on 1.60ga Rauno Raudsepa nimel. Reedel jäi hüppajate laeks 1.47, millest said üle Edgar Niglas, Taniel Tegelmann ja Rauno Mänd. «Panime latile ka 1.52, kuid tulemust ei saanud sealt keegi kirja,» ütles Valang.

Paigalt floppi hüpata on Valangu meelest ka küllalt keeruline. Hoogu võib võtta vaid kätega, kuid jalad ei tohi liikuda.

Kaugus– ja kolmikhüpe läksid juba lihtsamalt ja mitu tulemust jõudis ka kõigi aegade edetabelisse. «Edgar Niglase kaugushüppe võidutulemus 2.93 mahtus küll kümne parema hulka, kuid mitte paremustabeli etteotsa,» täpsustas Valang. «Selle eest oli Veiko Koksi kolmikhüppe võidutulemus 9.02 kõigi aegade edetabeli neljas.»

Edetabeli neljandaks tõusis ka Edgar Niglase lõplik paigalthüpete kolmevõistluse summa 1146 punkti. Teiseks tuli Taniel Tegelmann 1082 ja kolmandaks Rauno Mänd 1079 punktiga.

Valang märkis, et kõige põnevam heitlus käiski teise ja kolmanda koha pärast. «Tegelmann jälgis pingsalt küll Niglase tulemusi, kuid jättis märkamata tagant läheneva Männi,» sõnas ta.

Mänd tegi endale natuke hiljaks jäänud sünnipäevakingi ja ületas oma senise paigalt kolmiku rekordi rohkem kui poole meetriga. Seni oli ta kolme tõukega hüpanud 7.80, seekord 8.47 meetrit.

Kõigi tulemuste kokkuvõttes jäi Mänd Tegelmanni teise koha summale alla vaid kolme punktiga.

Esikolmikusse võinuks Valangu hinnangul sekkuda ka kolmikhüppe võitnud Veiko Koks, kuid ta läks alt kõrgushüppega ja pidi lõpuks leppima neljanda kohaga. (JT)

 
TULEMUSED

Alemi paigalthüpete mitmevõistluse paremad

I Edgar Niglas TÜ/Alem 1146 punkti (kõrgushüpe 1.47, kaugushüpe 2.93, kolmikhüpe 8.75)

II Taniel Tegelmann TMG 1082 (1.47, 2.75, 8.54)

III Rauno Mänd TG 1079 (1.47, 2.76, 8.47)

IV Veiko Koks TG 1017 (1.22, 2.79, 9.02)

V Indrek Kärner TG 1007 (1.37, 2.67, 8.54)

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top