Türi gümnaasiumi õpilased suutsid teist aastat tulla Eesti koolispordiliidu teatejooksuvõistlustel teiseks, näidates üles sportlikku võistkonnavaimu.

Võita kõik kuus teatejooksuvõistlust pole varem ükski kool suutnud. Seekord sai Paide ühisgümnaasiumi staadionil ja selle ümbruse jooksuradadel sellega hakkama Rakvere reaalgümnaasium, kes oli kiireim kõikide vanuseklasside pendel– ja maastikuteatejooksudes.

Kooli võistkonda käib konkurents

Türi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Veiko Valang selgitas, et vestlusest Rakvere reaalgümnaasiumi õpetajatega selgus ka tõde: 38 osalenud õpilasest vaid kolm pole kergejõustikuga seotud.

Selle taustal mõjus Türi gümnaasiumi õpilaste teine koht justkui esikohana, sest selle kooli õpilased on erineva sportliku taustaga.

Valang tunnistas, et ka Türi võistkondades oli kergejõustiklasi, kuid mitte ülekaalus.

Põhjus, miks Türi gümnaasium on nii hea teatejooksukool, on Valangu hinnangul noorte üha suurenev sporditahe. «Koolis teatakse, et oleme teatejooksudes edukad, ja õpilased on huvitatud, et see nii ka jääks,» lausus ta.

Võistkondadesse on Valangu ütlust mööda lausa konkurents. «Mõni noormees jooksis 60 meetri aega mitu korda paremaks, et võistkonda pääseda,» märkis ta.

Samuti pole Türi gümnaasiumi õpilastel Valangu ütlust mööda kommet koolikaaslasi alt vedada. «Kui keegi jääb haigeks, tuleb muidugi asendaja võtta, kuid niisama ei jäta küll keegi tulemata,» ütles ta.

Paides olnud teatejooksuvõistlustel tuli Türi gümnaasiumi ühtsus hästi välja, õpilased ergutasid üksteist, nagu jaksasid.

Kõige noorema vanuseklassi ergutuskisa vanematele koolikaaslastele on mõistetav, aga gümnasistide lärm väikeste kõrval on juba ebatavalisem. «Aga just nii, üksteist toetades, sündisidki meie kooli head tulemused,» sõnas Valang.

Pendelteatejooks on Türi gümnaasiumi trumpala, milles ta võitis kaks teist kohta (I – V ja X – XII klass) ja ühe kolmanda koha (VI – IX klass).

Maastikuteatejooksus Valang nii suuri lootusi ei hellitanud, kuid hea üllatuse valmistasid talle X – XII klasside õpilased, kes lõpetasid maastikujooksu kolmanda kohaga. VI – IX klasside võistkond jooksis end seitsmendaks ja I – V klasside võistkond kümnendaks.

Trumpala ei vedanud alt

Kuuest teatejooksust viie parema jooksu tulemused andsid Türi gümnaasiumile 73 punkti. Esikoht läks 90 punktiga Rakvere reaalgümnaasiumile.

Kolmanda koha pärast käis tihe rebimine kolme kooli vahel, kel kõigil oli 67 punkti. Auhinnakoha teenis Viljandi C. R. Jakobsoni gümnaasium Tamsalu ja Valga gümnaasiumi ees.

Järvamaalt olid võistlustules ka Türi majandusgümnaasium, Paide ühisgümnaasium ja Paide gümnaasium. Kokku osales üle Eesti 17 gümnaasiumi ja keskkooli.

Türi majandusgümnaasium lõpetas kaheksanda kohaga, kogudes 55 punkti. Paremad tulemused olid X – XII klasside pendelteatejooksu neljas ja maastikuteatejooksu viies koht.

Paide ühisgümnaasium oli 51 punktiga üheksas. Silmapaistvaim tulemus oli X – XII klasside pendelteatejooksu kolmas koht.

Paide gümnaasium lõpetas 11. kohaga, olles kogunud 40 punkti ja üheski jooksus esikuude ei jõudnud.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top