Nädalavahetusel Tallinnas olnud Eesti–Läti–Leedu maavõistlustel sisekergejõustikus aitasid Järvamaa sportlased jõuda Eestil võidu ja uute noorterekorditeni.

Laupäeval olid võistlustules täiskasvanud. Järvalastest tegid kaasa Jaanus Suvi, Victoria Leks ja Sirkka–Liisa Kivine.

Esikolme jõudis Sirkka–Liisa Kivine, kes hüppas naiste kolmikhüppes tulemuse 13.05. See tõi talle teise koha.

Meeste kolmikhüppes polnud seekord Jaanus Suvi päev. Tema pikimaks hüppeks jäi 15.43, mis jääb tema parimale tulemusele 40 sentimeetrit alla. Hüpe andis rahvusvahelises konkurentsis viienda koha.

Victoria Leks oli naiste kõrgushüppes 1.70 meetriga kuues.

Sündmusterohke oli kergejõustikutreener Leonhard Soomi hinnangul pühapäevane noorte (alla 18aastased) maavõistlus, kus Eesti koondises tegi kolmel alal kaasa kergejõustikuklubi Järvala võistleja Grit Ðadeiko.

Ðadeiko suutis oma võimed kõige tugevamalt maksma panna tõkkesprindis, kus talle ei leidunudki vastast. Ta võitis nähtava edumaaga ja püstitas uue Eesti noorte siserekordi ajaga 8,66.

Samal päeval sündis veel teinegi Eesti noorterekord ja selleski oli Ðadeiko osaline. Nimelt võitis Eesti neidude nelik 4×200 meetri jooksu rekordajaga 1.39,58.

Võidukasse naiskonda kuulusid peale Grit Ðadeiko Türilt veel Ebe Reier Vändrast, Vera Duman Tallinnast ja Kaire Leibak Tartust.

Ðadeiko üksikala oli veel kolmikhüpe, kus ta ei suutnud seekord hiilgavat tulemust ponnistada. Hüppe pikkuseks jäi 11.95, mis andis talle neljanda koha. Selle tulemusega ta rahule ei jäänud, sest peab headeks hüpeteks neid, mis on üle 12 meetri.

Küll võivad Eesti kergejõustiklased kokkuvõttes rõõmustada, sest riikidevahelises konkurentsis võitsid eestlased nii täiskasvanute kui ka noorte maavõistluse.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top