Tallinnas Kadrioru staadionil Euroopa kergejõustiku–karikavõistluste teise liiga A–rühmas kuulus Eesti koondisse kultuuri– ja spordiklubi Alem sportlane Viktoria Leks, kes tuli kõrgushüppes kolmandaks.

Viktoria Leks on öelnud Järvamaa kergejõustiku portaalile, et tal oli suur au Eestit neil võistlustel esindada. «See oli ikkagi mu esimene rahvusvaheline võistlus,» märkis ta. «Olin koondisse pääsu üle õnnelik.»

Leks sai kõrgushüppes tulemusega 1.79 küll kolmanda koha, kuid ei jäänud sellega rahule. Kohta ja koondisele toodud punkte pidas ta heaks. «Südamesse jäi kripeldama, et võinuksin paremini hüpata,» tunnistas ta. «Samas kui arvestada ligi kuuajast vigastusest tingitud treeningupausi, polnudki tulemus nii hull.»

Leks selgitas, et vigastas jalga 20. mail Harjumaa kergejõustiku–meistrivõistlustel. Kuigi võistlus lõppes isikliku rekordiga 1.87, ei tahtnud jalg hästi paraneda. «Vahepeal oli isegi kahtlus, kas saan neil võistlustel võistelda,» märkis ta.

Leksi hinnangul ei soosinud võistlust ka ilm. «Tuul oli vahepeal tugevasti vastu. Näiteks minu meelest mu parima katse ajal. Nimelt 1.82 teine katse, mille ajasin napilt maha, sest tuul hakkas keset hoojooksu vastu ja hüpe jäi liiga kaugele,» selgitas ta.

Leks märkis, et sel hooajal on tal sihid kõrged. Põhieesmärk on korrata või teha üle Eesti rekord, kuid rahule jääks ta ka siis, kui kordaks senist rekordit. «Nüüd hakkan valmistuma juunioride EMiks, mis on 21. – 24. juulini Kaunases,» märkis ta.

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top