Rakveres olnud noorte kergejõustiku võistlussarja «TV 10 olümpiastarti» mitmevõistluse finaalis täitis türilane Grete Ðadeiko oma lubaduse, edestades õe ja ema tulemusi samas vanuseklassis.

Grete nimel on nüüd 5357 punktiga võistlussarja tüdrukute noorema vanuseklassi (10 – 12aastased) kõigi aegade teine tulemus.

Tema üksikalade tulemused olid 60 m jooksus 8,52, palliviskes 54,07, kõrgushüppes 1.44, kaugushüppes 5.01, 60 m tõkkejooksus 9,65 ja 600 meetri jooksus 1.55,42.

Õde ja ema nihkusid edetabelis tahapoole

Grete õe Griti 2001. aastal tulemus 5271 punkti nihkus kolmandaks ja ema Deivi tulemus 5259 punkti aastast 1982 on nüüd neljas.

Grete tunnistas, et on rahul. «Kuigi tegelikult võinuks minna veelgi paremini. Supervõistlus olnuks siis, kui oleksin teinud kõigi aegade parima tulemuse,» märkis ta. Praegu püsib selle vanuseklassi tüdrukute rekord 5431 punktiga saarlase Virge Vissi nimel.

Kui arvestada, et rekordikordus jäi vaid 74 punkti kaugusele, tähendas tegelikult see kuuevõistluse punktiarvestuses üksikuid sentimeetreid ja sekundikümnendikke.

Grete rõõmustas, et kuuest alast viiel õnnestus tal võtta ka alavõit ja kolmel alal püstitada isiklik rekord. «Alavõit jäi mul saamata vaid 600 meetri jooksus, kuigi olin oma jooksu kiireim. Kokkuvõttes olin siis sel alal teine,» täpsustas ta.

Oma seniseid tulemusi õnnestus tal parandada palliviskes, tõkkejooksus ja 600 meetri jooksus. Viimast pelgas ta kõige enam, sest arvas selle olevat oma nõrgima ala.

Gretega samas vanuseklassis võistelnud Türi gümnaasiumi õpilane Andra Viidikas sai finaalvõistlusel kuuenda koha. Selle andis talle hea 600 meetri jooks, kus ta sai kirja päeva neljanda aja 1.56,25.

Samuti tüdrukute nooremas vanuseklassis võistelnud Koeru keskkooli õpilane Ave Lagenõmm oli seitsmes.

Tüdrukute vanema vanuseklassi (13–14aastased) kaheksavõistluses ületas Türi majandusgümnaasiumi õpilane Tähti Salla oma senist rekordit ja tuli kolmandaks.

Kui võrrelda, et maakondlikul võistlusel kogus Salla 6339 punkti, siis Rakveres tehtud 6947 punkti oli suur eneseületus.

Eriti hästi läksid Sallal aladest kettaheide ja 600 meetri jooks, kus ta püstitas isikliku rekordi. 600 meetri jooksus oli ta oma vanuseklassi koguni teine.

Kool tõusis viis kohta

Võistkondlikus koolide arvestuses lõi ainsana Järvamaalt kaasa Koeru keskkool. Kehalise kasvatuse õpetaja Toomas Aan ütles, et vabariiklikku finaali viis ta võistlema iga vanuseklassi paremad.

Vaid poiste nooremas vanuses oli osalemas kaks poissi. «Võistkondlikult läksid arvesse kooli iga vanuseklassi parema võistleja tulemused. Et nooremad poisid olid võimetelt võrdsed, andsin neile mõlemale võimaluse võistlus kaasa teha,» selgitas ta.

Koeru kooli edukaim oli nooremate tüdrukute seitsmes Ave Lagenõmm. Vanemate poiste klassis jõudis Märt Mölter 13. kohale. Vanemate tüdrukute klassis oli Deivi Teppan 22.

Nooremate poiste duelli võitis Madis Bobrovski, kes oli üldarvestuses 22. Tema koolikaaslane Carl Paakspuu lõpetas kohe tema selja taga 23. kohaga.

Kõige rohkem heameelt tundis Aan selle üle, et enne finaali oli Koeru kool 13. kohal, kuid võistlussarja lõppedes kuulutati nad kaheksandaks. «Nii head kohta ma ausalt öeldes ei lootnudki,» kiitis ta. «Lapsed olid tublid ja andsid endast parima!»

Anne Põder, Järva Teataja
Foto Andrus Eesmaa. Grete Ðadeiko võib nüüd lubada endale pisukest puhkust, sest «TV 10 olümpiastardi» nooremate tüdrukute vanuseklassi võidu ja rekordilise tulemusega täitis ta oma eesmärgi.

Viimased artiklid

Scroll to top