Kuuldes plaanist Paide gümnaasiumi juurde kooli tarvis uus võimla ehitada, tekkis paratamatult küsimus, milleks. Väikese linna kohta on neid küllalt. Peale koolide võimlate on linnas veel Paide tervisekeskuse spordisaal (endine MEKi võimla).

Muidugi on tore, kui kool saab nüüdisaegsema võimla. Olles selles koolis õppinud (praegu õpivad seal minu lapsed), ei saa ma kuidagi sellele vastu olla.

Võimlate probleem on selles, et need on ehitatud ainult sportijatele, mitte spordihuvilistest pealtvaatajatele. Puuduvad istekohad. On mõni pink, aga need hõivavad enamasti sportijad. Pealtvaatajad peavad seisma seina ääres.

Jäädakse seisma ka sissepääsu juurde nii, et ukse juurde tekib tropp. Nooremad istuvad põrandale või ronivad ronimisredelitele Vanematele spordihuvilistest pealtvaatajatele see eriti ei sobi.

Sageli puudub pealtvaatajatel võimalus kasutada omaette WCd. Selleks tuleb läbida sportlastele mõeldud riietusruum. See häirib sportlasi ja on ebamugav ka pealtvaatajatele.

Puudub võimalus kohapeal osta karastusjooke ja ürituste vahepeal kohvi juua. Tore, et leidub inimesi, kelle peas tekkis mõte ja plaan ehitada võimla asemel spordihall, kus on head tingimused ka pealtvaatajatele. Spordiüritusi saab vaatama minna kogu perega. Eriti siis, kui mõni pereliikmetest osaleb.

Muidugi ei tohi spordihalli ehitamisel kooli juurde kannatada kool ja selle õpilaspere.

Ideaalne oleks koolile võimla ja linnale spordihall, aga meie vaesus ei võimalda mõlemat tahta.

Mart Mikson, Paidest

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top