Türi Majandusgümnaasiumi staadioni haldava Türi Spordiklubide Liidu tegevdirektori Rein Liiviku ütlust mööda käib staadionil praegu vilgas ehitustöö. "Loodan, et aasta või paari pärast võib staadion auga linna esindusstaadioni nime kanda," sõnas ta.

Liivik märkis, et suve hakul said uue katte otsasektorid ja kaugushüppe jooksurada. "Praegu on käsil muruväljakute pinnavahetus," ütles ta.

Rohualade valmimine, ei tähenda, et neid hakatakse kohe kasutama. "Muru vajab kasvuaega. Kavatseme järgmise sügiseni seda suurema tallamise eest säästa," mainis ta.

Veel sügisel tehakse Liiviku selgitust mööda algust staadionimaja ehitusega. Sinna tulevad riietusruumid, pesemisvõimalused, WC-d, treenerite toad ja spordivahendite hoiukohad.

Liivik ütles, et praegu on spordivahendid igal pool laiali: osa koolis ja osa tuletõrjetorni all ruumis. "Palju spordivarustust on puudu, kuid nende soetamiseks tuleb korralike hoiuruumide valmimiseni kannatada," lausus ta.

Järgmisel suvel peaks Liiviku ütlust mööda tööde järg olema sealmaal, et uue katte saavad jooksurajad. "Siis võime praegused kummimatid Türi Gümnaasiumi staadionile pärandada," sõnas ta.

Liiviku tähelepanekut mööda saab ehitustööde käigus rohkem korda ka Türi Majandusgümnaasiumi staadioni ümbrus. "Paremini kasutatavad on staadioni äärde jäävad muruplatsid, krossijooksurada ja mäed," märkis ta.

Seda, et uues kuues esindusstaadion tühjalt seisma jääks, Liivik ei karda. "Juba praegu on huvi seal üritusi korraldada. Tänavu uurisid maad ajakirjanike kümnevõistluse tegijad, lubasime, et teeme sellest aasta või paari pärast uuesti juttu," märkis ta.

Ka kergejõustikutreener Leonhard Soomil on palju tutvusi, et tuua Türile nii mõnigi tasemel võistlus. Kui võimalused on head, elavneb kindlasti ka linna spordielu.

Türi linnamajandusosakonna juhataja Hannes Taube ütles, et tänavuste staadionitööde tarvis ja puuduva spordivarustuse soetamiseks sai linn riigilt ligi kaks miljonit krooni. "Linna toetus oli ligi 1,3 miljonit krooni, millele peaks lisaeelarvest juurde tulema veel pool miljonit krooni," märkis ta.

Tiit Reinberg, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top