Väätsa põhikooli direktor Enn Lehtpuu hinnangul on nende kool võrreldes nii mõnegi teise maapõhikooliga eelisseisus. "Meil on staadion olemas, talutavas korras ja leiab ka kasutust," sõnas ta.

Lehtpuu teada ehitati Väätsale staadion 1970. aastatel. Esialgu olid jooksurajad kaetud punase killustikuga, kuid veel enne Eesti krooni tulekut sai staadion uue kummikatte. "Need on staadionil maas siiani," märkis ta.
Tegemist on tüüpilise koolistaadioniga, mille jooksurada on 250 meetrit. Staadioni keskel on muruplats, mida kasutatakse põhiliselt jalgpalliväljakuna.

Lehtpuu meelest ilmutab staadion juba väsimuse märke. "Uuendust vajab jalgpallimuru ja tõsiselt tuleks tegeleda juba ka rajakatte piiretega," lausus ta.

Muru niidab staadionil Aavo Kesa. Tänavu tuleb seda tema ütlust mööda vihmaste ilmade tõttu teha vähemalt pooleteise nädala tagant.

Lehtpuu ütlust mööda jätkuks staadioni noorenduskuuriks 250 000 kroonist, kuid esialgu pole seda raha veel kusagilt taotlemagi hakatud. "Staadion pole praegu nii karjuv koht, mis rahatuge vajaks," põhjendas ta.
Lähiaastail püüab kool Lehtpuu ütlust mööda eelkõige parandada laste õppetingimusi. "Kui maja seest korda saame, küll siis ükskord jõuab järg ka staadionini," lubas ta.

Väätsa spordiobjektidest peaks Lehtpuu teada lähiajal raha saama tervisekeskuse riietusruumid.
Mis Väätsa staadionisse puutub, siis tegelikult leiab see Lehtpuu tähelepanekut mööda palju rakendust. Pärast koolitunde on seal põhikoolide kergejõustikuvõistlused. Agaralt kasutab seda Järvamaa Noorte Spordiliit. Puudu pole ka jalgpallihuvilistest.

Andrus Eesmaa, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top