5. oktoobril aset leidvale XXII Paide-Türi rahvajooksule tasub end aegsasti kirja panna, sest hilinejad peavad selle eest poole rohkem raha loovutama.

Paide-Türi rahvajooksu korraldava Paide tervisekeskuse juhataja Indrek Kivimäe ütles, et soodushinnaga kirjapanek kestab 3. oktoobrini. Siis maksab jooks täiskasvanutele 50, õpilastele ja pensionäridele 25 ja lastele 10 krooni. Minijooksud on tasuta. "Jooksupäeval on kõik hinnad täpselt poole kallimad," märkis ta.
Kivimäe märkis, et sellist võtet kasutavad nad esimest korda. "Loodetavasti väldib see iga-aastast segadust ja tunglemist stardipaigas," põhjendas ta.

Jooksule saab end kirja panna Paide tervisekeskuses, Türi spordiklubide liidus ja Interneti teel aadressil www.paide-tyri-rahvajooks.ee. Õpilased võivad oma jooksusoovist teavitada koolis õpetajate kaudu. Jooksudele kirjapanek lõpeb nagu tavaliselt pool tundi enne startide algust. Põhijooksu lähe on täpselt keskpäeval.

Jooksumaade pikkused pole muutunud. Paidest Kirnasse jooksjaid ootab ees 7,2 ja Paidest Türile jooksjaid 13,6 kilomeetrit. Vahefini?eid, mis innustavad tempot üles kruvima, on kolm.

Kivimäe ütles, et liikus on jooksu ajaks (kl 12-14) Paide Türi suunal suletud. "Ümbersõit on Väätsa kaudu," märkis ta. "Vastassuunal Türilt Paidesse on liiklus küll avatud, kuid kehtib kiirusepiirand 30 kilomeetrit tunnis."

Kuigi Paide-Türi rahvajooksu mitmekordne võitja Pavel Loskutov jääb tänavu tulemata, loodab Kivimäe stardis näha paljusid Eesti tuntuid pikamaajooksjaid. "Loskutovi eemalejäämine jätab esikoha vabaks ja see innustab teisi rohkem pingutama," märkis ta.

Auhinnalaud on tänavu rikkalik. Kivimäe tunnistas, et on sponsijatega tublisti tööd teinud ja nänni jagub kõigile. "Laste- ja minijooksudes osalejad saavad maiustusi. Jooke ja näkse peaks jaguma ka pikemate maade läbijatele," lubas ta.

200 esimest Türil ja 300 esimest Kirnas lõpetajat premeerivad korraldajad meenetega. Vahefini?ite, vanuserühmade ja üldarvestuse kolm paremat mees ja naist saavad väärt auhinna.

Kivimäe meelest on jooksu korraldus ladusam, kui teha seda mitu aastat järjest. Paide tervisekeskusele ongi see teine jooks korraldada. Üks aasta veel ja siis läheb järg kolmeks aastaks Türi spordiklubide liidu kätte. "Nii on asjad kokku lepitud," selgitas ta.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top