Kümnevõistlus on Järvamaal popiks saamas, sest nädalavahetusel oli Säreveres sel alal jõudu proovimas üle 33 mitmevõistleja.

Võistluste korraldaja Leonhard Soom märkis, et hooaeg on läbi ja seega loomulik, et ka teiste alade harrastajad tulid end proovile panema. "Seda enam, et üks noorteklassi võistleja peabki olema mitmekülgne," põhjendas ta.

Staadionil sündis mitu uut isiklikku rekordit

Meesteklassis tänavu maakonna rekordi püstitanud Jaanus Suvi seekord ei võistelnud. Seega kuulus kindel võit sõjaväes aega teenivale koerulasele Tarmo Saarele. Tema punktisumma oli 5827.

Soom ütles, et Saar oli sedavõrd heas võistlushoos, et püstitas isikliku rekordi kuulitõukes ning 400 ja 1500 meetri jooksus.

Teise koha sai Võrus puidutöötlemist õppiv keskmaajooksja Andre Jaanimäe 4234 ja kolmanda koha koerulane Timar Saar 3903 punktiga.

Juunioridest tegi hea punktisumma Andrei Stepanov (TMG), kes kogus kümne alaga 6213 punkti. Temagi ületas mitut isiklikku tippmarki. Uus rekord sündis 100 meetri sprindis ja 110 meetri tõkkejooksus.

Stepanov tunnistas, et seekord vedas teda alt kaugushüppe. "Hüpped olid pikad, kuid kahjuks astusin üle ja kirja jäi tagasihoidlik 5.80," selgitas ta.

Leonhard Soom lootis, et järgmisel aastal puruneb ehk ka maakonna rekord, mis jääb 400 punkti kaugusele ja mille on püstitanud 1974. aastal Aleksander Fjodorov.

Juunioride teine oli Võrus ametit õppiv sprinteri ja tõkkejooksjana tuntud Silver Kundel 5421 punktiga. Talle tuli üllatusena, et jäi seekord 100 meetri jooksus Andrei Stepanovile alla. Kolmas oli pikamaajooksja Marion Adusoo Koerust 4985 punktiga.

Esimene võistlus läks noortel edukalt

Noormeeste A-klassis viis võidu Väätsale sprinteri ja hüppajana tuntud Edgar Niglas. 4962 punkti oli tema elu parim sooritus. Asso Prii (PÜG) lõpetas 4869 ja Lennar Sild (TG) 4497 punktiga.

Soomi üllatas, et B-klassi mitmevõistlejatest lõpetas jõuproovi 14 poissi. Võitjaks osutus Robert Pikajago Paide Gümnaasiumist 4849. "See oli ühtlasi maakonna rekord, sest selles vanuses võistlesid meie poisid esimest korda," selgitas ta.

Teise koha sai Taavi Ratnik Türi Majandusgümnaasiumist 4535 punktiga, olles napilt parem Martin Saarest (PG), kes kogus 4527 punkti.

Soom märkis, et kõik selle vanuseklassi lõpetajad püstitasid isiklikke rekordeid, nagu paljud teisedki. "Kui teistes vanuseklassides pole peale Andrei Stepanovi õige mitmevõistleja mõõtu noormehi, siis B-klassi võidukolmikule lisaks on ka Taniel Tegelmannil (TMG) head eeldused olla mitmevõistluses edukas," ütles ta.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top