Print

Mida arutas aasta lõpul koos istunud Järvamaa kergejõustikuaktiiv?

Kergejõustikutreenerid ja kehalise kasvatuse õpetajad, kes muretsevad spordiala käekäigu pärast, arvavad, et maakonnas on spordialal eeldusi areneda, kuid palju lahendamata küsimusi seisab omavalitsuste volikogude ja nende kujundatavate arusaamade taga.

Nii nagu kõigil elualadel, sõltub ka kergejõustikus kõik baasidest, kaadrist ja toorainest ehk kergejõustiku puhul siis staadionidest, treeneritest ja noortest huvilistest.

Lähiaastail korda saavad staadionid loovad head võimalused treenida. Paidesse ja Türile tuleb täiesti korralik staadion, head võimalused on tekkimas Aravetele, Särevere ja Koeru staadion on rahuldavas korras.
Treenereid nagu oleks ka, kuid enamik neist ei tegele enam omal alal. Tuleb välja mõelda, kuidas nad treeningute juurde tagasi meelitada.

Kergejõustikuhuviliste laste suhtes ma küll pead anda ei saa, kuid julgen siiski arvata, et nendest puudust ei tuleks.

Kogu süsteem tuleks edukalt käima lükata, kuid omavalitsustel puudub selleks huvi, aga omal jõul kergejõustiku aktiiv sellega toime ei tule.

Selliseid kergejõustiku valupunktid olidki päevakorral, kuid mitte ainult. Tegime juttu sellestki, et anda välja uus maakonna kergejõustiku ajalugu tutvustav teatmik, mis oleks varem ilmunute jätk.

Vastas Leonhard Soom

Järva Teataja