Laupäeval Särevere spordihallis olnud Järvamaa kergejõustiku-meistrivõistlustel täiskasvanutele andsid tooni noorsportlased.

Kergejõustikutreener Lea Valang ütles, et parata pole sinna midagi. "Meie maakonna kergejõustiku seis on selline. Üle oma varju ei hüppa," märkis ta.

Valang selgitas, et teevad küll täiskasvanute meistrivõistlused nädalavahetusel, et anda sellega võimalus võistlema tulla ülikoolides õppivatele noortele, kuid ikkagi jääb nende osalus napiks.

Valangu meelest ongi täiskasvanute spordiga selline lugu, et pärast kooli lõppu sportlasteed jätkata, peavad olema tõsised eesmärgid ja head võimalused tegeleda alaga edasi.

Enamikul seda paraku pole ja nii jäävadki sportima harrastajana ja pelgavad võistlema tulla.

Valang meenutas, et on olnud aastaid, kus maakonna meistrivõistlustel on jäänud medalid välja andmata, kuid tänavu leidsid kõik medalid omaniku. "Täiskasvanutest jäänud tühimiku täitsid tublilt noorsportlased," kiitis ta.

Põrutavaid tulemusi, mis oleksid täiendanud maakonna rekorditetabelit, nendelt võistlustelt Valangule silma ei jäänud, kuid sportlased pingutasid võimetekohaselt ja sellest piisas konkurentsiks.

Täna ja homme on Tallinnas Eesti kergejõustiku-meistrivõistlused täiskasvanutele, kuhu pääses võistlema iga ala 24 paremat. Järvalased on esindatud käputäie sportlastega, kellelt võib loota häid tulemusi.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top