Teisipäeval Türil olnud Järvamaa murdmaajooksu-meistrivõistlustel osales viimaste aastate rekordarv jooksjaid, kes tundsid kevadisel maastikul jooksust rõõmu.

Meeste 3000 meetri võitja Artur Müür Roosna-Allikult ütles, et jooksuks valisid korraldajad maastiku Türi majandusgümnaasiumi staadioni ümber. "Tegemist polnud lausmaaga, üks suurem ja üks väiksem tõus jäid ka sisse," selgitas ta.

Müüri hinnangul oli rada hea. See oli tavaline lume alt sulanud muru. "Hea pehme oli joosta. Polnud märg ega porine," lausus ta.

Kolme kilomeetrit jooksis kaheksa sportlast. Müüri ütlust mööda enamik neist olid vanad tuttavad, kelle võimed üksteisele hästi teada. "Ega lõdvalt saa ühtegi jooksu võtta," selgitas ta. "Konkurendid tuleb ikka proovile panna, tempos võib veidi järele anda alles siis, kui keegi enam otseselt kuklasse ei hinga."

Müür tunnistas, et talle oli üllatus näha murdmaajooksul seekord nii palju osalejaid. "Oli nii noori kui täiskasvanuid. See tekitas hea tunde ja suurendas võistlustahet," ütles ta.

Ka kergejõustikutreener Leonhard Soom ütles, et tal oli üle pika aja võistlust korraldades kohe heameel, sest nii palju võistlejaid pole krossirajale ammu tulnud. "Mõelda vaid, meeste 1000 meetris oli 27 jooksjat. See juba on midagi" lausus ta.

Kokku osales võistlustel üle 50 jooksja.

Soomi hinnangul on just murdmaajooks ala, mida võivad vabalt tulla tegema ka teiste alade sportlased. "See on paras jooksumaa testida oma vastupidavust," märkis ta.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top