Paidesse ühisgümnaasiumi staadioni juurde võib kerkida spordihoone, kus aasta ringi kergejõustikualasid harrastada ja kultuuriüritusi korraldada.

Paide linnavolikogu liige Andres Taimla ütles, et linnas sportimisvõimalusi napib, on kavatsus ehitada suuremaks gümnaasiumi võimla, kes peale kehalise kasvatuse tundide ka treeninguid teha. "Kuid gümnaasiumi juures on maad vähe ja pole kohta autosid parkida," sõnas ta.

Hädast aitab välja julge mõtlemine

Nii ongi Taimla teinud ettepaneku ehitada jooksuraja ja pallimänguplatsidega spordihoone hoopis ühisgümnaasiumi uue staadioni juurde. "Küllap leiab siis staadion rohkem kasutust, muidu võib see jäädagi tavaliseks koolistaadioniks," arutles ta. "Miks mitte tuua sinna kultuuriüritusi."

Taimla märkis, et esmajärjekorras tuleb siiski gümnaasiumi võimla korda teha aj õpilasetele korralikud sportimistingimused luua. "Kui gümnaasiumi võimla jääb õpilastele, ei lähe nii suurt juurdeehitust tarvis ja võimla saab kiiremini valmis," lausus ta.

Ja lisas, et ühisgümnaasiumi spordihoone tuleb kõne alla alles kolme või viie aasta pärast.

Taimla tunnistas, et spordihoone mõte võib volikogus vastuseisu tunda, sest kardetakse liiga suuri kulutusi. "Peame hakkama julgemalt mõtlema, muidu mandume Paides ära," soovitas ta.

Paide linnapea Indrek Kivimäe ütles, et volikogu haridus- ja kultuurikomisjon otsustas kokku kutsuda spordiinimeste ümarlaua. "Tahame teada, kasad pooldavad Paide ühisgümnaasiumi võimla suuremaks või staadioni juurde uue spordihoone ehitust," selgitas ta.

Spordihoone jääb hommikuti kasutajatest tühjaks

Aastaid linna spordielu juhtinud Kivimäe ütles, et tema pooldab gümnaasiumi võimla laiendust, nii et seal on ruumi treenida korraga kolmel rühmal. "Kui koolis tuleb kehalise kasvatuse tunde läbi viia kehvades tingimustes, siis need lapsed ei tule ka hiljem sportima," lisas ta.

Gümnaasiumi võimla ehituse takistus on Kivimäegi meelest asjaolu, et autodele on parkimiskohti vähe. "Samas pole see ületamatu mure, sest lähedal on ju Säästumarketi ja kultuurikeskuse parkla," märkis ta.

Kivimäe lausus, et kui ehitada uus spordihoone, jääks see hommikuti tühjalt seisma. "Kas me ikka oleme nii rikkad, et suudame seda maja sel juhul üleval pidada," arutles ta.

KOMMENTAAR

Leonhard Soom, Türi Linnastaadioni direktor

 Mina ei soovita ehitada suurt spordihoonet, mis on hommikupoole tühi ja trennid on ainult õhtuti. Selle ülalpidamine on väga kulukas. Kergejõustikuhalli ehitada on tänapäeval nii kallis, et seda ei suuda teha ei Paide ega Türi. Soovitaks ehitada korraliku sportimiskoha ikkagi Paide Gümnaasiumi juurde, mis asub linna keskel ja kus õpilased võiksid normaalsetes tingimustes kehalise kasvatuse tundides käia.

Tiit Reinberg, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top