Paidest XXIII korda Türile suunduv rahvajooks ootab pühapäeval rajale nii võidu peale maiaid pikamaajooksjaid kui ka rahulikult sörkivaid harrastussportlasi.

Paide-Türi rahvajooksu üks korraldajaid, Paide Tervisekeskuse treener Marge Merisalu ütles, et viimastel päevadel on kirjapanek elavnenud. "Kogemused näitavad, et paljud jätavad otsustamise samaks päevaks. Eks nad vaata ilma järgi," märkis ta.

Eelmise rahvajooksu võitja Margus Pirksaar tunnistas, et tänavu ta jooksma ei tule. "Võistlesin just nädalavahetusel Berliinis täispikal maratonil ja olen nüüd päris küps," põhjendas ta.

Pirksaare selgitust mööda jõuab sportlane ühel hooajal kaasa teha kõige rohkem paar-kolm maratoni. "Selleks ettevalmistus ja hilisem taastumine võtab palju aega," lausus ta. "Mõtlesin algul, et tulen ehk niisama sörkima, kuid põhjalikumalt kaaludes siiski loobusin."

Küll tahab kodusel rahvajooksul head kohta ja aega joosta Türi sportlane Urmas Utar, kes on selleks tõsiselt valmistunud.

Paar nädalat tagasi oli ta SL Õhtulehe rahvajooksul Tallinnas 21 kilomeetrisel jooksumaal neljas. "Vorm on praegu hea ja loodan, et suudan kiiremate meestega sammu pidada," lausus ta.

Korralduselt on jooks Marge Merisalu kinnitust mööda samasugune nagu eelmistel aastatel. "Jooksurajaks on kõigile tuttav Paide-Türi tee. Valida on kahe pikkusmaa vahel: Paidest Kirna 7,2 ja Paidest Türile 13,6 kilomeetrit," täpsustas ta.

Kirnas lõpeb jooks enne kauplust ja Türil linna staadionil.

Rajal on kolm vahefiniðit, mille võitjaid ootavad eriauhinnad. Esimene asub Paide õppesõiduplatsi juures, teine Kirna mäel ja kolmas Türi-Allikul Veski-Silla motelli tee otsas.

Joogipunktid tulevad Kirna (lõpetajatele), Kirna mäe alla ja Türi staadionile. Türil lõpetanud saavad ka tasuta suppi süüa.

Auhinna ja medali pälvivad kuus kiireimat Paidest Türile jooksnud meest ja kolm naist. Medaliga tunnustatakse ka põhijooksude ja lastejooksude vanuserühmade kolme paremat, võitjad saavaks lisaks auhinna.

Esimesed 200 Türil ja 300 Kirnas lõpetanut saavad meene. Kõik laste- ja minijooksudes osalejad on ära teeninud väikese maiustuse.

TEAVE

Buss jooksjatega väljub Türilt Paidesse kell 12 linna staadioni juurest ja teeb peatuse ka kaubamaja juures.
Riiete bussid (Paide-Kirna-Türi-Paide) väljuvad Paidest kl 11.55.
Põhijooksude start kl 12 Paide kultuurikeskuse eest: Kirna 7,2 ja Türile 13,6 km.
Lastejooksud Paides kl 10.30: 7a 1 km, 8a 1 km, 9a 1,5 km, 10 ja 11a 2,3 km.
Lastejooksud Türil kl 11: 7a 1,4 km, 8a 1,4 km, 9a 2,8 km, 10 ja 11a 4,2 km.
Minijooksud Paides kl 11.20: 3, 4, 5 ja 6a.
Minijooksud Türil kl. 11.50: 3,4, 5 ja 6a.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top