Neljandat Koeru sügisjooksu austas noortele eeskuju pakkuva võistlusega tänavune naiste 400 meetri jooksu Eesti rekordi püstitaja ja olümpialane Egle Uljas.

Jooksu üks korraldajaid Toomas Aan tunnistas, et Uljase osalus tuli korraldajatele suure üllatusena.

Selgus, et Uljas ei jäänud hooaja lõppes puhkama, vaid alustas kohe tugevate treeningutega, et olla järgmisel aastal maailmameistrivõistlustel Helsingis veelgi kiirem.

Selle nimel ei pidanud Uljas paljuks sõita treeningkavasse sobinud väiksele külavõistlusele Koeru. Tõsiseid kavatsusi näitas Aani hinnangul seegi, et pärast naisjooksjate võitmist ja pisikest puhkust suundus ta ka meesterajale võistlema.

Järvamaa neidudel Liina Liblikul ja Kerli Tuulel, kes on oma vanuseklassis Eesti murdmaajooksu-karikavõistluste võitjad, oli hea võimalus end Uljasega võrrelda. Teisena lõpetas Uljase järel Liblik ja kolmandana Tuul.

Liina Libliku ütlust mööda andis kuulsuse kohalolek jooksule hoopis parema mineku. ¥Hea tunne oli rajale minna ja tahtsin teha hea jooksu,¡ lausus ta.

Libliku meelest see tal ka õnnestus. ¥Jooksin eelmise aasta aja üle 40 sekundiga. Jõudu jagus kogu rajaks, sest lõpuosas suutsin joosta rekordiparandusest veel poole ehk 20 sekundit,¡ selgitas ta.

Kaks ja pool kilomeetrit oli Libliku hinnangul talle sobiv jooksumaa. ¥Tunnen end sellisel rajal hästi. Kerli Tuul Paidest on küll minust kiirem, kuid ta ei pea nii pikka maad lõpuni vastu,¡ ütles ta. ¥Seega keskendusin võidujooksule Uljasega. Ega lõpuks vahe nii meeletult suur jäänudki.¡

Meestest võitsid võrdse ajaga selle hooaja kaks paremat järvalast Artur Müür Roosna-Allikult ja Marion Adusoo Koerust. Toomas Aan selgitas, et täpselt üks aeg oli võimalik eraldi startide tõttu, mis on Koeru sügisjooksude tava.

Koeru sügisjooksule suusaradadele kogunes üle 50 jooksusõbra. Kohal oli enamik Järvamaa noori, kes tänavu ka üle-eestilistel võistlustel medaleid võitnud. Tõsist konkurentsi pakkusid naabervalla Rakke sportlased.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top