Pühapäeval Tõrvas olnud Eesti noorte murdmaajooksu-karikavõistlustel andsid Järvamaa jooksjad jalgadele valu ning tõid koju neli esikohta ja ühe teise koha.

Kergejõustikutreener Leonhard Soom ei varjanud heameelt. ¥See oli supertulemus!¡ lausus ta. ¥Ega meil vist olegi viimasel ajal nii hästi läinud.¡

Esikoha võitsid Grit Ðadeiko, Kerli Tuul, Liina Liblik ja Artur Müür. Liis Salla tuli teiseks. Klubide arvestuses oli Järvala kuues ja Türi Majandusgümnaasium koolidest üheksas.

Soom selgitas, et tegelikult poleks Järvamaa sportlastele klubide kolmas koht sugugi kättesaamatu. ¥See on vaid võistkonna kokkuajamise küsimus,¡ märkis ta.

Eelmistel aastatel muretses Soom tavaliselt suure bussi, korjas jooksjad maakonda mööda kokku ja viis Järvamaad esindama. ¥Et kuulsin selle teguviisi kohta nurinat, võtsin tänavu väikese bussi ning põhiliselt Türi ja Paide sportlased,¡ selgitas ta.

See-eest olid kaasa sõitnud jooksjad Soomi hinnangul hoolega valmistunud ja valmis jooksma punktikohtadele. ¥Nad tegid oma tööd korralikult, kuid üllatas, et teised olid seekord nõrgad,¡ märkis ta.

Neidude A-klassi 2000 meetri jooksus esikoha võitnud Liina Liblik ütles, et Tõrva rada sobis talle hästi. ¥See oli tavaline hea maastikujooksurada, kus polnud liiga palju tõuse,¡ täpsustas ta.

Liblik tunnistas, et kaks tugevat jooksjat oli konkurentsi pakkumas, kuid tal õnnestus nad esimeste ringidega lahti raputada. ¥Edaspidi sain teha oma jooksu,¡ lausus ta. ¥Tulemus oli isiklik rekord 7.38.¡

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top