Eesti juunioride ja noorsoo kergejõustiku sisemeistrivõistlustel võitsid järvalased igat värvi medaleid, kaks kultuuri– ja spordiklubi Alemi noormeest püstitas uue Järvamaa rekordi.

Juunioride seas korjasid Järvamaa neiud täiskomplekti medaleid, kuid Taavi Unt hoolitses muutuse eest rekorditabelis. Undil jäi 300 meetri jooksus küll pjedestaalikoht saamata, kuid tema joostud 36,63 on selle ala uus Järvamaa juunioride rekord. Meistrivõistlustel andis see kuuenda koha.

Noored andsid parima

Maakonna senise 300 meetri rekordi ajaga 37,01 jooksis türilane Martin Sookael 2001. aastal.

Naisjuunioride kõrgushüppes sai esikoha Alemi neiu Viktoria Leks, kes ületas 1.81 meetrit. Võit oli Leksil käes juba kõrgusel 1.72. Ta sai sellest jagu kohe esimesel katsel, kuid kaks sama kõrgust üritanud neidu kolme katsega sellest enam jagu ei saanud.

Leks jätkas hüppamist, ületades esimesel katsel kõrgused 1.75 ja 1.78. 1.81 meetrit ajas ta esimesel katsel maha, kuid teine katse õnnestus. Sellega ta lõpetaski oma võistluse.

Leksi isiklik rekord on 1.87 meetrit, mis jääb vaid kolme sentimeetriga Eesti rekordile alla.

Hõbemedali eest hoolitses naisjuunioride arvestuses võistelnud Järvala kergejõustikuneiu Ann Hiiemaa. Kuuest katsest sai ta tulemuse kirja vaid kahel. Teisel katsel tuli 5.21, kuid viies katse klappis paremini ja hüppe pikkuseks mõõtsid kohtunikud 5.36. Esikohast jäi tal puudu 22 sentimeetrit.

Alemi kuulitõukaja Marit Mänd on pikast vigastuspausist taastumas. Kuigi algul plaanis ta sisehooaja vahele jätta, innustasid treeningutel hästi lennanud kuulid tiitlivõistlusel kaasa tegema.

Sportlased suutsid üllatada

Kohe esimesel katsel sai Mänd kirja lootustandva 10.86 meetrit, millega oli teisel kohal. Teise katsega möödus tast Kuusalu neiu Kaili Suvinõmm, kelle kuul lendas 11.26 meetrit.

Et Mänd oma esimese katse tulemust üle tõugata ei suutnud ja teised ei küündinud omakorda tema parima tulemuseni, sai ta tasuks pronksmedali.

Ka Eesti noorsoo sisemeistrivõistlustel kergejõustikus sündis uus Järvamaa siserekord, mille püstitas 60 meetri jooksus Alemi sportlane Edgar Niglas.

Niglas sai 60 meetri eeljooksus kirja kolmanda aja 7,03, mis viis ta finaali. Finaaljooksus parandas ta oma tulemust 0,1 sekundiga. Stopper näitas lõpujoont ületades 7,02, mis andis pronksmedali.

Ometi oli Niglas teinud ajalugu, sest 7,02 oli uus Järvamaa rekord. Senine rekord 7,15 oli eelmisest aastast tema enda nimel.

Pronksmedali võitis ka Kristjan Trossmann Alemist, kes ületas oma seniseid 3000 meetri jooksu tulemusi märgatavalt. Veel eelmisel aastal jooksis ta üle üheksa minuti, kuid nüüd 8.49,72.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top